kek'siz olmaz.


Çay , toplumumuzda en çok içilen içeceklerin başını çeker eminim. Her sabah,yataktan kalkar kalkmaz ocağın altı yakılıp, çay demlenir. Çalışıyorsak gün içinde sık sık çay söylenir.Gelene
gidene ikram edilir. Evde isek, akşam üzeri mutlaka şöyle tavşan kanı bir çay içilir.
Ama öyle boş boş çay içmek ,pek hoş olmaz, yanına bir kekdir bir kurabiyedir ya da börektir çörektir iyi gider.

Havada çöl sıcağı olsa da  çay içmek yinede istenir..Sıcaklarda harareti keser, derler.İçin iyidir:)
Kek diye başlık atıp bu kadar çay muhabbetinden sonra, 

-2 yumurta,(oda ısısında)
-1 çay bardağı süt,(oda ısısında)
-1 çay bardağı sıvı yağ,
-1 su bardağı toz şeker,
-1, 5 su bardağı un,
-1 çay kaşığı kabartma tozu,
-bir kaç damla limon suyu,
-2 çay kaşığı mahlep,
-2 çorba kaşığı fındık(öğütülmüş)

ile güzelce bir kek hamuru hazırlanır.Bildiğiniz anne keklerinden.180 derece önceden ısıtılmış fırında  şöyle 20 dakika kadar pişirilir.

Bu arada çay  da çoktan demlenmiştir.

Sonra isteyene çay kupasında,
isteyene ince belli bardakta bir bardak çay , yanında kek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...